Ancelotti vjeruje u prolazak dalje

Ancelotti vjeruje u prolazak dalje

Najzanimljiviji meč uzvrata Kupa UEFA  igraće se večeras na San Siru, gdje Milan bez Kake dočekuje Werder koji ne igra dobro u posljednje vrijeme.

Gosti u Milan stižu bez prvog golmana Tima Wisea, koji nije u potpunosti spreman, a Schaaf ne želi rizikovati ozbiljniju povredu. Vijest koja može obradovati trenera gostiju je oporavak Arona Hunta koji  se vratio treninzima i biće spreman za večerašnji duel.U tim se poslije suspenzije vraća Frings.

 „U prvom susretu iskoristili smo slabosti u odbrani Milana, što ćemo pokušati i večeras.“ rekao je Shaaf, te prokomentarisao igru svog tima ove sezone: „Možemo biti zadovoljni našim igrama ali ne i rezultatima. Trenutno tim nema rezultate, ali to nas ne zabrinjava. Gledamo stvari na pravi način i znamo koji su naši problemi.“  Werder ne igra dobro ove sezone u Bundesligi  i u februaru ne znaju za pobjedu.

Glavna vijest iz Milanella je da Kaka' neće biti spreman ni za večerašnji duel.
 „Kaka' neće igrati u današnjem susretu, ali će biti spreman za nedjelju.“ potvrdio je i trener domaćih, Carlo Ancelotti.
U timu Milana prema posljednjim informacijama neće biti ni Ronaldinha, ali se poslije povrede vraća Shevchenko, koji je počeo trenirati i biće na raspolaganju večeras. Već duže vrijeme su povrijeđeni  Gatusso i Nesta.

“Želimo odigrati dobru utakmicu, bez kalkulacija. Mi smo favoriti na papiru zbog prednosti iz prve utakmice i to želimo dokazati na terenu.  Večeras želimo samo pobjedu.” izjavio je Ancelotti, a na pitanje o zvižducima koji se u posljednje vrijeme sve češće čuju sa tribina San Sira odgovorio je: “Zviždanje prihvatam kao kritiku navijača i mislim da će se večeras pretvoriti u aplauz.”
U timu bi se večeras trebao naći i Ambrosini koji je pošteđen protiv Cagliarija. On će sa Pirilom, Beckhamom i Seedorfom činiti vezni red Milaneza, dok bi se ispred njih trebali naći Pato i Inzaghi.

Mogući sastavi:

Milan:
Dida, Zambrotta, Senderos, Kaladze, Jankulovski, Beckham, Ambrosini, Pirlo, Seedorf, Pato, Inzaghi

Werder:
Vander, Fritz, Mertesacker, Naldo, Bönisch, Frings, Jensen, Baumann, Diego, Almeida, Pizarro

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.