Ancelotti: Želim da Beckham ostane u PSG-u i iduće sezone

Becks spreman za Montpellier

Ancelotti: Želim da Beckham ostane u PSG-u i iduće sezone

A. Haznadarević

Trener Paris Saint-Germaina Carlo Ancelotti, otkrio je da mu je želja da zadrži Davida Beckhama u klubu, nakon što mu na ljeto istekne ugovor.

Bivši vezni igrač Manchester Uniteda i Reala Madrida došao je u PSG posljednjeg dana januarskog prelaznog roka, ali je s Parižanima potpisao kratkotrajni ugovor i spreman je da napusti ekipu u junu.

 

"Beckham će biti spreman za sutrašnju utakmicu. Vratio se u Pariz i nije propustio trening. Potpuno sam zainteresovan za Beckhamov ostanak u klubu i naredne sezone", kazao je italijanski stručnjak.

 

Ancelottijevi igrači u petak će se sastati s prošlogodišnjim prvakom Montpellierom, a trener je upozorio igrače da se moraju koncentrisati na taj meč umjesto da razmišljaju o utakmici s Barcelonom iduće sedmice.

 

"Ovo je veoma važan trenutak u sezoni. Moramo misliti na sutrašnju utakmicu a ne na naredne mečeve. Montpellier se ne bori za titulu, ali je to dobar tim, opasan i organizovan", kazao je.

 

Nakon meča s Montpellierom, PSG se 2. aprila sastaje s Barcelonom na Parku prinčeva u četvrtfinalu Lige prvaka.

 

Ancelotti tvrdi da će se razraditi vlastitu strategiju te da neće kopirati formulu Real Madrida. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

"Četiri dana priprema za meč s Barcelonom je dovoljno. Nismo Real Madrid i nećemo imati istu strategiju kao taj tim", zaključio je Ancelotti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.