Ancelottija titula ostavlja na klupi PSG-a ?

Ancelottija titula ostavlja na klupi PSG-a ?

Midhat Šljivak

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti odveo je ove sezone PSG do četvrtfinala Lige prvaka, gdje ih je zaustavila ekipa Barcelone.

Ancelotti je nakon meča bio veoma razočaran, jer je PSG bio više nego odličan, ali je zbog gola u gostima ispao iz daljeg takmičenja. Iako se često spominje njegov odlazak sa klupe Svetaca, Ancelotti želi ostanak u PSG-u, jer kako kaže sviđa mu se projekat za budućnost, kojeg ima ovaj klub. Međutim, njegov ostanak na klupi Parižana zavisi od osvajanja titule u prvenstvu.

"Izabrao sam PSG jer mi se dopada njihov projekat. Mislim da smo još jači nakon ispadanja od Barcelone. Stvari su jasne. O mom poslu će se raspravljati na kraju sezone. Ako je klub zadovoljan mojim učinkom, nastavićemo suradnju", rekao je Ancelotti.

U francuskim medijima se prethodnih dana moglo pročitati da će Ancelottijev ugovor sa PSG-om biti automatski produžen ako osvoji titulu prvaka, čemu je veoma blizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.