Ander Herrera potpisuje četverogodišnji ugovor s Unitedom

Pojačanje za momčad Louisa van Gaala

Ander Herrera potpisuje četverogodišnji ugovor s Unitedom

Edmir Škorić

Dugo vremena je sjajni veznjak Athletic Bilbaa Ander Herrera bio na meti Manchester Uniteda.

United se još prošlog ljeta povezivao s Herrerom, transfer iz Athletica je čak bio i blizu u jednom trenutku (krajem prijelaznog roka), ali na kraju se nije dogodio.

Španski sportski dnevni list Marca piše da će danas (utorak) United i zvanično objaviti potpisivanje Herrere, kojeg će, navodno, Crveni vragovi platiti 36 miliona eura, što je iznos koji je Athletic postavio u odštetnu klauzulu igračevog ugovora 

Herrera je, javljaju mediji, već u Engleskoj i potpisat će četverogodišnji ugovor s Unitedom. Po sezoni će igrač zarađivati tri miliona eura . Nakon Davida De Gee i Juana Mate, postat će treći Španac u sastavu Uniteda kojeg sada vodi holandski stručnjak Louis van Gaal.

Herrera ima 24 godine i igra na poziciji centralnog veznog, a selektor Španije Vicente del Bosque ga nije pozvao u Brazil unatoč sjajnoj sezoni s Baskijcima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.