Anderlecht Losadu pozajmio Heerenveenu

Anderlecht Losadu pozajmio Heerenveenu

Adnan Beganović

Holandski prvoligaš Heerenveen u svoje redove na jednogodišnju posudbu doveo je iz Anderlechta argentinskog internacionalca Hernana Losadu.

Nakon odlaska Pranjića u Bayern, čelnici holandskog kluba krenuli su u potragu za igračem koji bi mogao nadomjestiti odlazak hrvatskog reprezentativca. Čelnici Heerenveena odlučili su se za Losadu, playmakera koji je od 2006. do 2008. godine igrao za Germinal Beerschot, a prošlog je ljeta potpisao za Anderlecht.

U Anderlechtu se nije uspio nametnuti, pa je posudba bila neminovna. Heerenveen je argentinskog fudbalera htio dovesti i prošlo ljeto, ali je on tada izabrao, i čini se pogriješio, Anderlecht.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.