Najsnažniji sudija na svijetu: Od bicepsa "puca" dres, igrači sami bježe, pred "luđacima" ne trepće!

Fizička građa kao autoritet

Najsnažniji sudija na svijetu: Od bicepsa "puca" dres, igrači sami bježe, pred "luđacima" ne trepće!

A. Čaušević

Biti fudbalski sudija uopšte nije lako jer svaka pogršena odluka donosi veliki rizik i silne reakcije, posebice je to slučaj sa ne toliko organizovanim ligama u odnosu na najveća takmičenja. 

Mnogi su složni reći da je najteže suditi u Južnoj Americi gdje je itekako teško obuzdati igrače kada proključa uzavrela krv Brazilaca, Argentinaca, Urugvajaca i drugih...

Anderson Daronco je fudbalski sudija koji se već dugi niz godina odlično nosi s ratobornim, kontroverznim i nedisciplinovanim fudbalerima u Brazilu i latinskoj Americi.

Zbog svog fizičkog izgleda Daronco slovi za najsnažnijeg fudbalskog sudiju na svijetu, a njega tjelesna građa dođe do izražaja kada obuće sudijski dres.

Ovaj 40-godišnjak je visok 190 cm, težak je 90 kilograma, a njegovi bicepsi su širine od impresivna 44 centimetra.

Iako fudaleri pokušavaju da protestvuju kod njega uopšte im ne da pardona, tako je bilo svojevremeno s Paulom Guerrerom koji mu se unosio u facu i protestvovao zbog kartona, a Daronco nije ni trepnuo očima.

Zbog svoje fizičke građe ponekad zna zagalamiti na niže igrati i doslovno ih otjerati sa mjesta prekršaja jer ne toleriše proteste.

Postao je poznat po tome što je u augustu 2019. godine prekinuo utakmicu Vasco da Game i Sao Paula nakon što su navijači Vasca na tribinama pjevali homofobične pjesme.

Daronco je nositelj FIFA-ine značke od 2014. godine. Do sada sudi uglavnom na takmičenjima u Južnoj Americi, prvenstvo u Brazilu. Sretno je oženjen te ima dvojicu sinova, Arthura i Heitora.

Top Komentari

Belmin075
Đorđe David za siromašne
2 0
velezovac
Najbolji sudija je Novo Panić iz Doboja...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi