Andre Villas-Boas na kormilu Zenita iz St. Petersburga
FOTO: EPA

Potpisao ugovor na dvije godine

Andre Villas-Boas na kormilu Zenita iz St. Petersburga

Bivši menadžer Tottenhama, Chelseaja i Porta, Andre Villas-Boas potpisao je ugovor na dvije godine sa ruskim Zenitom iz St. Petersburga. 

Portugalac će na klupi Zenita zamijeniti Talijana Lucijana Spallettija koji je dobio otkaz prošle sedmice. Špekulisalo se da bi Villas-Boas mogao sjesti na klupu Katalonaca i zamijeniti Tatu Martina, ali od toga neće biti ništa. Zenit je imenovanje Portugalca potvrdio i na oficijelnoj klupskoj stranici. 

"Zenit je dogovorio saradnju sa novim trenerom, a njegovo ime je Andre Villas-Boas. Ugovor će biti potpisan, a Villas-Boas će biti predstavljen 20. marta u St. Petersburgu," stoji u saopštenju kluba iz Rusije. 

Zenit će sutra igrati revanš susret osmine finala Lige prvaka u Dortmundu protiv Borussije, a Nijemci su u prvom susretu slavili rezultatom 4:2. Klub će na sutrašnjoj utakmici sa klupe voditi Sergej Semak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti