Svi su očekivali da će Iniesta danas za 37. rođendan objaviti kraj karijere, a on sve šokirao

Ne želi u penziju

Svi su očekivali da će Iniesta danas za 37. rođendan objaviti kraj karijere, a on sve šokirao

E. Čaušević

Legendarni španski fudbaler Andres Iniesta danas se našao u centru pažnje fudbalske javnosti.

Naime, jučer je objavljeno da će Iniesta danas održati press konferenciju i mnogi su očekivali da će legendarni veznjak objaviti kraj svoje karijere.

Iniesta danas slavi svoj 37. rođendan i na kraju ove sezone mu je trebao isteći ugovor s japanskim Vissel Kobeom u koji je prešao kada je prije tri godine odlučio da napusti Barcelonu.

Iskusni veznjak se nedavno oporavio od teške povrede koljena i vratio na teren, ali nakon što je jučer saopštio da je sazvao vandrednu press konferenciju mnogi su očekivali da to znači samo jedno - kraj karijere.

Međutim, Iniesta je danas sve iznenadio kada je objavio da će produžiti svoj ugovor s japanskim klubom i da još uvijek ne želi da ide u penziju.

Iniesta je danas produžio zvanično ugovor s Vissel Kobeom na još dvije godine i moći ćemo još uvijek da uživamo u masjtorijama ovog čarobnjaka.

Oglasi

Ovaj 37-godišnji veznjak u japanski klub je stigao prije tri godine iz Barcelone u kojoj je skoro cijelu karijeru. Iniesta je s Barcelonom osvojio sve što je mogao, te je odlučio da u finišu karijere zaigra u dalekom Japanu.

Također, ovaj sjajni veznjak je i u dresu reprezentacije Španije osvojio sve što je mogao, a ostat će upamćen kao igrač koji je donio ovoj zemlji titulu prvaka svijeta.

Naime, poznato je da je Iniesta u finalu Mundijala prije 11 godina u Južnoj Africi postigao jedini gol u finalu protiv Holandije (1:0) kada je Crvena furija došla na tron svijeta.

Image

Koliko to u Španiji cijene pokazali su mnogo puta jer je Iniesta na svakom stadionu u ovoj državi dočekan aplauzom bez obzira što je bio tada član Barcelone koja nije baš omiljena u većini ove zemlje.

Promo

Top Komentari

RZ88
Za mene najbolji vezni kojeg sam gledao. Nevjerovatan je imao uticaj na igru. Njegova kretnja i razigravanje i tehnika je nesto sto Barca nikad nece vise imati na tom levelu.
2 0
ljoze_ono_na
Ma 100% svi. Evo ja bas zadnjih 4-5 godina kontam kako ce ove godine objaviti kraj karijere i onako usput pitam koga god sretnem i svi kazu isto. I sad ovo da se desi. Sok i nevjerica.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi