Andy Carroll propušta i West Ham

Newcastle oslabljen

Andy Carroll propušta i West Ham

Edmir Škorić

Newcastle će sutra na Upton Parku gostovati West Hamu, u utakmici 22. kola engleskog Premiershipa.

Alan Pardew, menadžer popularnih Svraka, ni u ovoj utakmici neće moći računati na Andyja Carrolla, engleskog reprezentativca i najboljeg igrača Newcastlea.

Carroll je zbog povrede propustio i gostovanje Wiganu u prošlom kolu. Na najbolji mogući način zamijenio ga je Shola Ameobi, postigavši pobjedonosni pogodak. Upitan je Carrollov nastup i u subotnjem FA Kup okršaju sa Stevenageom.

Paredw će biti lišen i usluga Sola Campbella koji se još oporavlja, kao i Hatema Ben Arfe (dvostruki lom noge), te Ryana Taylora.

Što se West Hama tiče, moguć je povratak Larsa Jacobsena i Valona Behramija. I u ovoj utakmici Čekićari će biti bez Kierona Dyera, Benni McCarthyja, Thomasa Hitzlspergera, Jacka Collisona i Manuela Da Coste.

West Ham je šesnaestoplasirani sa 20 bodova, Newcastle ih ima pet više i nalazi se na desetom mjestu premierligaške tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.