Anel Ahmedhodžić debitovao za nekadašnjeg prvaka Evrope

Nogometaš porijeklom iz naše zemlje

Anel Ahmedhodžić debitovao za nekadašnjeg prvaka Evrope

S. Mlaćo

Anel Ahmedhodžić, član juniorske nogometne reprezentacije Švedske, porijeklom iz BiH, debitovao je sinoć za prvu momčad engleskog Nottingham Foresta u porazu od Newcastllea rezultatom 3:1.

Ovaj 17-godišnjak je početkom ove godine stigao u Englesku iz Malmea, te nastupao za mladi tim nekadašnjeg prvaka Evrope. Jučer je priliku dobio u 84. minuti umjesto Thomasa Lama.

Ahmedhodžić nastupa na poziciji stopera, a  već ranije je izjavljivao da su mu iz našeg Nogometnog saveza rekli da će dobiti poziv, ali da se to nikada nije desilo. 

Newcastle je sinoć slavio pogotcima Ritchia i dva puta Gaylea, te zasluženo ostao na prvom mjestu Championshipa, dok je za Nottingham pogodio Dumitru. Ahmedhodžiću i njegovim saigračima do kraja sezone uslijedit će borba za opstanak u ligi s obzirom da nakon 24 odigrana kola zauzimaju 18 mjesto sa 24 osvojena boda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi