Anel Čurić bombom zaledio Pirića

Pet najboljih golova 28. kola

Anel Čurić bombom zaledio Pirića

S. Bošković

Jučer je odigrano svim osam susreta 28. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Na osam utakmica postignuto je 19 pogodaka, a niti na jednom susretu mreže nisu mirovale. Ljepotica kola viđena je na Piroti gdje je Sloboda slavila sa 3:2 protiv Travnika. Tri gola su viđena na na tri susreta. Sarajevo je sa 2:1 bilo bolje od Mladosti iz Doboja kod Kaknja, a identičnim rezultatom je Slavija savladala Radnika, dok je Olimpic slavilo s 3:0 kod Drine iz Zvornika. Rudar iz Prijedora i Vitez su odigrali 1:1. Tri susreta završena su minimalnim pobjedama domaćina. Čelik je bio bolji od Željezničara, Široki Brijeg od Borca, a Zrinjski je u gradskom derbiju savladao Velež.

Dvadesetosmo kolo ponudilo je nekoliko sjajnih utakmica na premijerligaškim terenima, te nekoliko izvanrednih golova, a ovo je najboljih pet. 

5. Dejan Vukomanović (Drina Zvornik-Olimpic 0:3)

Olimpic je od Drine bio bolji sa 3:0, a Vukamanoviću je za prvi pogodak trebalo samo oko 50 sekundi. Vezni fudbaler Olimpica dobio je loptu na vrhu šesnaesterca Drine i sjajno šutirao, te pogodio gol domaćina. 



4. Perica Ivetić (Travnik-Sloboda 2:3)

Perica Ivetić pogodio je sjajno za Slobodu u finišu prvog dijela. Primio je sjajno dodavanje na oko 20 metara, namjestio se i izvanrednim šutem savladao Nurkovića. 



3. Haris Dilaver (Sarajevo-Mladost Doboj Kakanj 2:1)

Haris Dilaver postigao je prekrasan gol na Koševu. Uzeo je loptu fudbalerima Sarajeva i sa 14 metara iskosa pogodio rašlje. Gol na koji nije potrebno trošiti riječi. 




2. Fenan Salčinović (Čelik-Željezničar 1:0)

Zahirović je pogriješio i predao loptu Kariću, koji dodaje Salčinoviću. Fudbaler Slobode se namjestio na 20 metara, te lijepo pogodio u donji desni kut. Kjosevski je mogao loptu samo ispratiti pogledom. 




1. Anel Čurić (Travnik-Sloboda 2:3)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gol kola viđen je na Piroti. Fudbaleri Slobode nisu uspjeli da očiste opasnu situaciju ispred svog gola, te su loptu izbili na oko 25 metara na kojuje natrčao Čurić. Fudbaler Travnika je šutirao snažno, te je lopta prošla kroz gužvu i završila u golu. Pirić nije mogao ništa.




Alen Ćurić by redakcija1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi