Anel Hadžić čeka bh. sportsko državljanstvo
Anel Hadžić (lijevo)

Razgovarao sa Safetom Sušićem

Anel Hadžić čeka bh. sportsko državljanstvo

Anel Hadžić, defanzivni veznjak Rieda, mogao bi uskoro zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ovaj 22-godišnjak razgovarao je sa selektorom naše reprezentacije Safetom Sušićem i sada čeka da dobije bh. sportsko državljanstvo.

Hadžić se prije nekolika dana našao u centru pažnje austrijske javnosti nakon što ga je izvarao menadžer Darko Smoljan. Prema pričama Smoljana transfer Hadžića u engleski Middlesbrough bila je praktično gotova stvar, no kasnije se ispostavilo da je sve bila samo laž.

"Pričao sam s menadžerom. Ljudski i kulturno smo popričali. To što se desilo nije bilo OK sa njegove strane. Nije bilo dobro ni za njegovu agenciju. Sada samo dobra  djela mogu taj ugled malo popraviti", rekao je Hadžić na početku razgovora za SportSport.ba.

Defanzivni veznjak Rieda povezivao se sa Kopenhagenom i Greuther Furthom, a u razgovoru za naš portal rekao je da ne zna da li će napustiti austrijsku ekipu u zimskom prelaznom toku. Međutim, ako ne sada, na kraju sezone sigurno će promijeniti klub.

"Da li ću u januaru promijeniti klub? Teško je reći bilo šta nakon ovoga što se desilo. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati u naredne tri sedmice. Ukoliko ne promijenim klub sada, ona će se to dogoditi na ljeto sigurno", rekao je polivalentni igrač Rieda.

"Nemam neku posebnu želju gdje bih volio nastaviti karijeru. Bitno je da se osjećam dobro i da igram. Da li to bila Njemačka, Engleska, Italija, Španija ili neka druga jača liga, nije bitno", dodao je Hadžić, koji je ove sezone u 25 odigranih utakmica u svim takmičenjima postigao šest golova.

Hadžić odbio je nastupati za Austriju i više puta je istakao želju da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a to bi se moglo ubrzo desiti. Veznjak Rieda razgovarao je sa Sefetom Sušićem i sada samo čeka promjenu sportskog državljanstva.

"Više nije tajna da želim igrati za BiH. Uvijek sam želio igrati za svoju domovinu. Ukoliko neki misle da to samo kažem, jer ne mogu igrati za Austriju, nije tačno. Pričao sam sa ljudima iz Nogometnog saveza Austrije i rekao im da neću za njih igrati, već samo za BiH. Obavio sam razgovor sa Sušićem i sada čekam bh. sportsko državljanstvo", kaže 22-godišnji Hadžić.

Veznjak Rieda, na kraju razgovora za SportSport.ba, osvrnuo se i na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, rekavši: "Mislim da nikada nismo imali veće šanse da se plasiramo na veliko takmičenje. Moramo od starta ići na prvo mjesto".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.