Anelka napušta Chelsea?

Anelka napušta Chelsea?

Edmir Škorić

Prema pisanju britanskog Mirrora, iskusni francuski napadač Nicolas Anelka želi napustiti momčad Chelseaja.

Anelka je svoje mjesto u sastavu Londožana izgubio dolaskom novog menadžera, Portugalca Andre Villas-Boasa, koji više vjeruje Fernandu Torresu, Špancu koji je za 50 miliona funti zimus stigao iz madridskog Atletica.

Torres, Drogba, Sturridge i Kalou prepreka su  Anelki do svog cilja, a to je svakako redovno igranje. Nedavno je predstavljeno i pojačanje u vidu Belgijanca Romelua Lukakua, što je dodatno udaljilo Anelku od početnog sastava.

Nekadašnjem igraču Arsenala, Liverpoola, Reala Madrida, PSG-a, Boltona i Manchester Cityja ostala je još godina dana ugovora, no sve su prilike da isti neće odraditi do kraja. Sada mu ostaje samo da čeka ponudu nekog drugog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.