Anelka: Nisam opsovao Domenecha

Anelka: Nisam opsovao Domenecha

Edmir Škorić

Francuski nogometaš Nicolas Anelka (31) najavio je tužbu protiv francuskog sportskog dnevnika L'Equipe zbog napisao o njegovoj svađi s bivšim izbornikom "Tricolora" Raymondom Domenechom za vrijeme SP-a u Južnoj Africi.

Anelka je priznao kako je u poluvremenu utakmice Francuska - Meksiko došlo do svađe između njega i izbornika, međutim tvrdi kako nije opsovao izbornika.

Prema pisanju L'Equipea Domenech je u poluvremenu prigovorio Anelki na njegovoj igri, na šta mu napadač Chelsea uzvratio. "J... se, prljavi kurvin sine". Francuski napadač je nakon te utakmice izbačen iz reprezentacije i potjeran kući.

"To nisu bile moje riječi, a za to imam i svjedoke. Zbog toga sam odlučio podići tužbu protiv L'Equipea," kazao je Francuz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.