Anelka: Osjećam se jako star

Anelka: Osjećam se jako star

Edmir Škorić

Francuski napadač Chelseaja, Nicolas Anelka, još uvijek nije siguran hoće li ostati na Stamford Bridgeu poslije ove sezone, ali ističe kako se osjeća «jako, jako, jako staro».

Anelki ugovor ističe sljedećeg ljeta, pa je menadžer Andre Villas-Boas otkrio prošle sedmice kako je napadač naznačio svoj odlazak poslije ove sezone.

"Svugdje me povezuju, ali kada ste povezani, to ne znači da želite otići iz kluba. Volim Chelsea i prije svega bih želio ostati. To je razlog zašto sam još uvijek ovdje. Vidjet ću što će se događati u decembru, ako ostanem ovdje, onda ćemo vidjeti što će biti u junu», rekao je Anelka, dodavši:

"To nije samo do mene. Ovdje sam skoro četiri godine i jako sam zadovoljan svime. Moglo je biti još bolje, ali još uvijek sam sretan".

Francuz kaže da se osjeća starim, pogotovo kada je otkrio da njegov novi 18-godišnji suigrač Romelu Lukaku ima njegov poster na zidu spavaće sobe.

"Osjećam se jako staro. Prije dvije ili tri sedmice otišao sam u Pariz da vidim svoju djecu. Bio sam sa svojim prijateljima i razgovarali smo, a oni nisu znali da sam igrao za Arsenal! Nikada nisu znali, niti su vidjeli video, pa sam bio uzrujan i rekao sam: 'Mora da sam jako, jako, jako star!'", dodao je.

Anelka je karijeru počeo u Parizu, potom je igrao za Arsenal, Real, Madrid, opet PSG, Manchester City, Fenerbahče, Bolton i od 2008. godine u Chelseaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.