Anelka: Zašto bih napuštao Englesku?

"Hvala Laziju, ali..."

Anelka: Zašto bih napuštao Englesku?

Edmir Škorić

Iskusni francuski napadač Nicolas Anelka odbio je mogućnost da potpiše ugovor s Lazijem u zimskom prijelaznom roku.

Lazio je želio dovesti Anelku iz West Bromwich Albiona, koji se odlučio da ostane u Engleskoj..

"Hvala Laziju i svim ostalim klubovima koji su me željeli potpisati zadnjih dana. Vidimo se na ljeto ako se odlučim za nastavak kaerijere. No, pitanje je, čak i ako se to dogodi, zašto bih trebao napustiti svoj klub i Englesku? Sretan sam ovdje i nisam uradio ništa pogrešno", napisao je Anelka na svom Twitter-profilu, dodavši:

"Dakle, sada je vrijeme da ostanem fokusiran na moj nogomet sa mojim klubom i pokušam, kao i uvijek, dati najbolje od sebe".

Anelka iza sebe ima bogatu karijeru. Nastupao je za PSG, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Fenerbahče, Bolton, Chelsea, Shanghai Shenhuu, Juventus i WBA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.