Anković junak GOŠK-a: Igrom sa Koševa možemo savladati Tuzlu City

Mladi ofanzivac ušao i pogodio

Anković junak GOŠK-a: Igrom sa Koševa možemo savladati Tuzlu City

S. Mlaćo

GOŠK je sinoć na stadion 'Asim Ferhatović - Hase' potpuno zasluženo do boda. Sarajevo je rano povelo i činilo se da će Gabeljani doživjeti treći poraz u dosadašnjem dijelu sezone, ali to se na kraju nije desilo.

Zaigrali su izabranici Feđe Dudića mnogo bolje nakon primljenog pogotka, a u 58. minuti Dudić je odlučio šansu dati Luki Ankoviću koji mu se odužio na najbolji mogući način.

Naime, samo minut kasnije Anković na asistencija Karamarka matira mladog golmana bordo Vladana Kovačevića. Do kraja je Sarajevo imali par sjajnih prilika da dođe do pobjede, međutim gosti su imali razloga za slavlje nakon isteka 90. minuta.

"Naš cilj je bio da na Koševu ostanemo neporaženi i to ispunili. Cijela ekipa je dala svoj maksimum, imamo zajedinštvo na terenu koje je ovaj put izbacilo mene kao strijelca i na tome sam zahvalan ekipi. Istakao bi i asistenta Karamarka koji je sjajno uposlio", priča Anković za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nemaju u GOŠK-u puno vremena za slavlje. Već jutros su odradili novi trening, a u srijedu ih očekuje duel protiv Tuzla Cityja.

"Sigurno da će nam ovaj bod dati dodatni poticaj za srijedu i pobjedom nad Tuzla Cityjem bi dali dodatnu vrijednost rezultatu sa Koševa. Igramo pred svojim navijačima i vjerujemo da ako prenesemo igru iz Sarajeva da tri boda neće doći u pitanje", dodao je 22-godišnji ofanzivac.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi