Anonimni Zac Aley u Blackburnu

Blacburn dobio novog igrača

Anonimni Zac Aley u Blackburnu

Potraga za mladim i talentovanim igračima jedan je od sastavnih djelova uspjeha sve većeg broja evropskih fudbalskih kolektiva. Tako nerijetko čitamo kako se klubovi naprosto otimaju za usluge dječaka od svega 14 ili 15 godina te zadovoljno trljaju ruke kada uspješno završe posao.

Neznatna suma novca zadovolji ionako siromašne male klubove a talentovani igrači tako dobiju priliku da potpuno afirmišu svoj potencijal.

Najsvježiji primjer takve klupske politike dolazi nam iz Blackburna. Naime, nakon više pokušaja, Roversi su uspjeli da u svoje redove iz nižerazrednog Southporta dovedu 18-godišnjeg napadača Zac Aleya.

Iako je o Zacu skoro nemoguće doznati više informacija, talentovani napadač je sa Roversima potpisao ugovor na 18 mjeseci istakavši kako je oduševljen činjenicom da će imati priliku nastupiti u elitnom rangu engleskog fudbala i pokazati svoje fudbalsko umijeće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.