Najskandaloznija odluka u historiji VAR-a: Cijeli stadion je vidio loptu u golu...

Nevjerovatna scena stiže sa Kipra

Najskandaloznija odluka u historiji VAR-a: Cijeli stadion je vidio loptu u golu...

A. Čaušević

Najskandaloznija odluka u historiji VAR tehnologije stiže sa Kipra gdje nije priznat čist pogodak. 

Jedan od zanimljivijih mečeva posljednjeg kola odigrali su Anorthosis i AEK Larnaca, a gosti su na kraju slavili sa 1:2 te ostali prvi na tabeli.

U 78. minuti pri rezultatu 0:2 napadač domaćih Christodoulopoulos je postigao evidentan gol, ali ga sudije nisu priznale ni uz pomoć VAR tehnologije.

Domaći su tražili gol, međutim sudija nije odlučio da pokaže na centar već na korner nakon što je dobio instrukcije iz VAR sobe.

Međutim, kamera sa istočne tribine stadiona Antonis Papadoupoluos je pokazala da je lopta prešla gol liniju te da se radilo o čistom golu.

Καλημέρα !! Από τη κάμερα μου Καθαρό γκολ του Λαζαρου ..

Posted by Charilaos Papaioannou on Monday, October 25, 2021

U sudijskoj nadoknadi Christodoulopoulos je uspio postići gol za domaće, ali tada je već bilo kasno za povratak.

Inače, na Kipru se VAR tehnologija koristi od prošle godine, ali situacija sa utakmice Anorthosis - AEL je pokazala da se evidentne greške i dalje moguće.

Top Komentari

bk123
da BiH liga ima VAR i da se ovo dogodi rat bi izbio
2 0
Lordiox1
Kipar ima VAR a BiH nema
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi