Kada fudbalska igra dotakne samo dno: Ono što se večeras dešavalo na Kipru je istinska sramota

Gosti namjerno dobijali crvene kartone

Kada fudbalska igra dotakne samo dno: Ono što se večeras dešavalo na Kipru je istinska sramota

M. Šljivak

Anorthosis Famagusta plasirao se u polufinale kiparskog Kupa nakon što je u revanš utakmici savladao APOEL rezultatom 1:0.

Gosti su na ovaj meč stigli s prednošću od 2:1 iz prve utakmice, ali su po svemu sudeći odlučili da ne naprave ništa u današnjoj utakmici jer su čak četvorica fudbalera dobila crvene kartone.

Situacija u APOEL-u jako je teška. Igrači su navodno mjesecima bez plate i mnogi vjeruju da su se na ovaj način odlučili na štrajk.

Prvi crveni karton viđen je već u šestoj minuti. Zbog oštrog starta isključen je Leo Natel. Pola sata kasnije Danilo dobija dva žuta kartona u dvije minute i tim s Nicosije ostaje s devet fudbalera u polju.

Domaći su prednost na terenu iskoristili u 43. minuti. Warda je zabio za 1:0, a zatim je i dobio žuti karton zbog provociranja gostiju koji su krenuli da se obračunaju s njim.

Sramotne scene na ovom meču nastavljene su i u nastavku meča kada su gosti dobili još dva crvena kartona. Vinicius i Lucas su dobili druge žute i više od 20 minuta Anorthosis je imao četiri igrača više na terenu.

Međutim, kao ni domaći nisu htjeli da na bezobrazan način iskoriste ono što su gosti radili. Nisu zabili gol do kraja, zadovoljili su se pobjedom od 1:0 i prolazom dalje.

Interesantno je svakako da su svi isključeni fudbaleri APOEL-a stranci. Prema informacijama s Kipra oni su se na ovaj potez odlučili kako bi ukazali na činjenicu da već mjesecima nisu dobili plate.

Iako nisu plaćeni ovo je zaista ružan način da se ukazuje na probleme jer ipak na terenu je bitniji fudbal od novca. Barem za neke.

Top Komentari

ragge
I treba ovako, fudbal se igra zbog para novinaru, ti igraci imaju porodice koje hrane.. da tebi ne uplate platu par mjeseci vidjeli bi kako bi pricao
13 0
Babajaga
Da ti ne dadnu platu u redakciji dva mjeseca **** bi im mater preko svih mogucih portala
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije