Antalyaspor okrenuo Trabzon u završnici

Antalyaspor okrenuo Trabzon u završnici

Midhat Šljivak

Posljednja dva susreta 10. kola turske Superlige odigrana su večeras, a susret koji je privukao veću pažnju se igrao u Antalyji gdje je Antalyaspor savladao Trabzonspor rezultatom 2:1.

Trabzonspor je doša u vodstvo već nakon devet minuta igre kada je mrežu ove sezone sjajnog Antalyaspora pogodio Adrian Mierzejewski za vodstvo od 1:0. Čuvao je Trabzon vodstvo sve do pet minuta pred kraj, kada domaći okreću susret u svoju korist. Prvo je u 86. minuti Omer Šišmanoglu pogodio za poravnanje rezultata na 1:1, da bi u drugoj minuti sudijske nadoknade Murat Dururer pogodio za tri boda Antalyasporu koji se tako bodovno izjednačio sa prvoplasiranim Galatasarayom.

U drugom susretu Kasimpaša je kao gost savladala Bursaspor sa 2:1. Ozer Huramči je u 25. minuti donio vodstvo Kasimpaši, a na 1:1 su domaći poravnali u 45. minute preko Batalle.

Tri boda Kasimpaši donio je svojim drugim golom Hurmači u 60. minuti susreta za konačnih 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.