Hrvatska i Zlatko Dalić mogu mirno spavati pred Euro: Ante Budimir je nezaustavljiva gol mašina!
Hrvatski napadač nastavio seriju pogodaka u La Ligi

Pogodio i protiv Real Madrida

Hrvatska i Zlatko Dalić mogu mirno spavati pred Euro: Ante Budimir je nezaustavljiva gol mašina!

M. Šljivak

Hrvatski napadač Ante Budimir nastavio je seriju golova u španskoj La Ligi. 32-godišnji napadač zabio je danas i protiv Real Madrida.

Osasuna je u 29. kolu La Lige na stadionu El Sadar u Pamploni dočekala Real Madrid i već je u prvih deset minuta utakmice viđeno dosta uzbuđenja.

Za sedam minuta postignuta su dva gola. Goste iz Madrida je u četvrtoj minuti u vodstvo doveo Vinicus Junior, a tri minute kasnije na scenu je stupio hrvatski napadač Ante Budimir.

32-godišnji ofanzivac rođen u Zenici iskoristio je šansu da postigne gol i Kraljevima. Nakon prekida najbolje se snašao u kaznenom prostoru i pogodio je za 1:1.

OVDJE pogledajte pogodak Budimira koji igra zaista fenomenalnu sezonu u dresu Osasune.

Oglasi

Budimir bi po svemu sudeći mogao biti prvi napadač Hrvatske na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Igra u vrhunskoj formi i Zlatko Dalić može mirno spavati pred Euro.

Današnji gol je za hrvatskog fudbalera 15. u La Ligi ove sezone. Igra zaista fenomenalno i ispred njega je na listi strijelaca samo Jude Bellingham koji je postigao gol više.

Neće biti iznenađenje ako Budimir odnese titulu najboljeg strijelca. Do kraja sezone je ostalo još malo, a Osasuna nema previše briga i igrat će veoma opušteno do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba napomenuti da Budimir odnedavno igra sa zaštitnom maskom na licu. Razlog je povreda lica na utakmici protiv Las Palmasa.

Ipak, to mu ne smeta da i dalje teroriše golmane. Stigao je do 15. gola u sezoni i pitanje je samo na koliko će se golova zaustaviti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi