Ante Miše okupio igrače i održao prvi trening

Prozivka u Vitezu

Ante Miše okupio igrače i održao prvi trening

Nogometni klub Vitez danas je i službeno započeo s pripremama za nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH. 

Igrače su u ime uprave kluba i stručnog štaba pozdravili predsjednika Slaven Garić, glasnogovornik Ivan Sajević, te glavni trener Ante Miše i njegov pomoćnik Veseljko Petrović.

Trener Vitežana kazao je nešto više o planu priprema i ambicijama u nastavku sezone.

"Do kraja mjeseca smo u Vitezu, gdje ćemo uglavnom raditi bez lopte, a prvog februara idemo u Međugorje, gdje ćemo odigrati nekoliko pripremnih utakmica. Ukupno ćemo igrati 7 ili 8 pripremnih utakmica do početka prvenstva, a generalka bi trebala biti 22. februara s Olimpicom. Od igrača očekujem maksimalan angažman na ovim pripremama, kako bi ostvarili zacrtane ciljeve. Siguran sam da će borba za svaku poziciju biti velika, a s tom namjerom smo s transfer liste povukli i  Sanela Alića, koji će dodatno osnažiti konkurenciju", kazao je  šef stručnog štaba.

Klub je u zimskoj pauzi napustilo nekoliko nogometaša.

"Što se tiče igračkog kadra, zabilježeno je nekoliko odlazaka. Zvonimir Kožulj je prešao u redove Branitelja, dok će nove sredine potražiti Dragan Šantić, Darijo Pranjković, Borislav Grbavac, Branko Čubrilo i Antonio Zubak. Zadovoljan sam dolaskom Heće, koji će nam sasvim sigurno ponuditi jednu širinu, a apsolutno vjerujem u trenutni igrački kada,. Ipak, moguće je da ćemo dobiti još jedno pojačanje, a ako do toga dođe, to će biti napadač" kazao je Miše. 

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Na prozivci su bili igrači koji će u nastavku sezone nastojati ostvariti zacrtane ciljeve, a to su golmani: Aleksandar Živković, Filip Perković i Petar Kovač te igrači Vladimir Branković, Haris Hećo, Stjepan Badrov, Ivan Livaja, Josip Šantić, Matija Garić, Anel Dedić, Jasmin Smriko, Dragan Jurčević, Haris Dilaver, Aldin Šišić, Slavko Brekalo, Toni Livančić, Goran Jurić, Vedran Vidović, Mladen Jurčević, Marko Mišić, Armin Kapetan, Almir Hasanović i Sanel Alić.

Nakon prozivke igrači, stručni štab i uprava kluba otišli su na zajednički ručak, a nakon toga održan je i prvi trening. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.