Antić: Jovanović posjeduje sve

Selektor Srbije oduševljen

Antić: Jovanović posjeduje sve

Edmir Škorić

Selektor Srbije Radomir Antić pohvalio je napadača Milana Jovanovića koji je u susretu protiv Rumunije postigao dva gola. Antić je mišljenja da Jovanović može igrati u bilo kojoj ligi.

Srbija je pobjedom u Beogradu nad Rumunijom (5:0) osigurala svoje mjesto u Južnoj Africi, a dva gola u visokoj pobjedi postigao je i napadač Milan Jovanović.

Selektor Radomir Antić nije krio oduševljenje svojim napadačem, kojeg je poredio i sa Cristiano Ronaldom.

"Ukoliko Ronaldo odigra dobru utakmicu novine to odmah pišu. Jovanović je velinčastven igrač koji ima sposobnost driblanja koju nikada ranije nisam vidio", kazao je Antić za As.

"Svestran je, može postizati golove i igrati u bilo kojem velikom timu. Nemam sumnje da će on uspjeti jer kao napadač posjeduje sve".

Antić je dodao kako Jovanović treba čekati kraj sezone sa Standard Liegeom, a potom odlučiti kako dalje u svojoj karijeri, budući da se za njega interesuje dosta evropskih timova.

"Imao je ponude iz Italije, Engleske, ali i Holandije, no želi sačkeati da završi svoj ugovor u Belgiji i onda da izabere najbolju soluciju. Osim toga, cijenjen je u Liegu i sretan je tamo, iako mislim da sada treba novi izazov i odlakom u jaču ligu on je pobjednik", završio je selektor Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.