Antić: Vjerom u nas same do prolaza

Meč odluke Srbija igra sa Australijom

Antić: Vjerom u nas same do prolaza

E. Škorić

Srbijanski selektor Radomir Antić svjestan je da njegovim Orlovima treba samo pobjeda nad Australijom za siguran plasman u osminu finala.

Srbija nakon poraza od Gane (0:1) i pobjede nad Njemačkom (1:0) igra u srijedu protiv Australije susret 3. kola skupine D. Antićevim momcima je za siguran prolaz u knock-out fazu potrebna pobjeda.

„Australija je reprezentacija bez kompleksa, ima sportsku kulturu, što je prisutno u njihovom ponašanju. Iako su i protiv Gane ostali s igračem manje uspeli su da eliminišu taj nedostatak i bili su bliži pobedi nego porazu. O kakvom timu se radi govori i to da je do sada četvrti po pretrčanim metrima, a pošto su dosta vremena igrali sa desetoricom na terenu tom podatku daje specifičnost", kaže Antić, te dodaje.

„Mi ćemo učiniti sve da se što bolje pripremimo utakmicu. Moramo da priđemo s velikom ozbiljnošću, jer sami rešavamo sve, jer smo se izborili za taj status. To možemo da postignemo poštovanjem protivnika, ali i verom u nas same“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.