Cijeli svijet mu se smije: Francuz glumio majstora i izveo najgori penal ikad viđen

Nevjerovatno

Cijeli svijet mu se smije: Francuz glumio majstora i izveo najgori penal ikad viđen

Midhat Šljivak

Fudbaler Chateaurouxa Antoine Mille izveo je večeras jedan od najgorih penala ikada. Pokušao je izvesti panenku, no obrukao se za dva života.

Antoine Mille nije naročito poznato ime u svijetu fudbala, ali od večeras će to zaista biti. Razlog je penal kojeg je izveo u duelu francuskog Kupa između njegovog Chateaurouxa i Les Herbiersa.

Putnik u šesneastinu finala Kupa odlučen je penalima. Mille je u četvrtoj seriji kod vodstva svog tima od 3:2 imao šansu da riješi pitanje pobjednika i svi su očekivali da će lagano postići pogodak.

Međutim, odlučio je Mille glumiti majstora. Pokušao je panenkom matirati protivničkog golmana i nikako nije uspio u tome. Obrukao se za dva života.

Lopta da je jedva došla do golmana Les Herbiersa. On ju je lagano pokupio, a Antoine Mille je od večeras 'vlasnik' jednog od najgorih pokušaja penala u historiji.

Oglasi

Srećom po ovog fudbalera, njegov tim je prošao dalje. S ukupnih 3:2 nakon penal serije prošli su dalje, dok je u regularnih 90 minuta igre bilo 2:2.

Upravo je Mille na sjajan način pogodio za vodstvo Chateaurouxa od 1:0 u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, da bi potom u razmaku od četiri minute (66. i 70.) Les Herbies golovima Billyja došao do preokreta i vodstva od 2:1.

Pires je u šestoj minuti nadoknade golom za 2:2 odveo meč na penale, gdje je na kraju Chateauroux bio uspješniji i slavio je pobjedu.

26-godišnji Antoine Mille igra na poziciji veznog fudbalera. Pokriva nekoliko pozicija.

Član Chateaurouxa postao je proteklog ljeta. Stigao je iz Broug-en-Bressea, a ranije je igrao za još jednog niželigaša US Colomiers.

Ove sezone je u trećem rangu francuskog fudbala odigrao 16 utakmica i ima učinak od tri gola i četiri asistencije. Ovo mu je bio prvi gol u Kupu.

Ovu noć će definitivno htjeti što prije zaboraviti. Izveo je jedan od najgorih penala ikad i postao je predmet ismijavanja na društvenim mrežama.