Antolović na golu Želje u Mariboru

Plavi jučer otputovali za Maribor

Antolović na golu Želje u Mariboru

Ekipa aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine, sarajevskog Željezničara, jučer je otputovala u Maribor gdje će u srijedu u 20 sati igrati susret drugog pretkola Lige prvaka protiv istoimenog slovenskog prvaka.

Šef stručnog štaba plavih sa Grbavice Amar Osim imat će na raspolaganju većinu igrača koji su donijeli novu titulu prvaka Željezničaru. Ekipu je napustio defanzivac Patrick Nyema Gerhartd, a umjesto Guše na golu će biti Marjan Antolović, golman Legije koji je u redove prvaka BiH stigao kao posuđen igrač.

Napad Željezničar pojačan je bivšim Veležovim ofanzivcem Danijalom Brkovićem, a tu je i novajlija Tomić. Očekuje se da ugovor potpiše i Japanac Yoshida, koji je duže vrijeme trenirao u taboru plavih i uspio se dokazati treneru Osimu.

Maribor je najtrofejniji slovenski klub, a u posljednih nekoliko sezona ostvario je dobre rezultate u evropskim takmičenjima. Prošlu sezone igrali su u grupnoj fazi Evropa lige, a na putu do tog nivoa takmičenja izbacili su škotski Glasgow Rangers.

Kao i Željezničar, Mariborčani su za ovu sezonu uspjeli sačuvati okosnicu prošlosezonskog tima.

Susret drugog pretkola Lige prvaka između Maribora i Željezničara na rasporedu je sutra u 20 sati na stadionu  ''Ljudski vrt'' kapaciteta 13.000 sjedećih mjesta.

Revanš je 24. jula u Sarajevu, na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti