Antolović: Sada je sve u našim rukama

Zadovoljan zbog jesenje titule

Antolović: Sada je sve u našim rukama

Edmir Škorić

Na Grbavici je u toku lakši trening jesenjeg prvaka BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine, Željezničara,  a pred početak istog razgovarali smo s Marijanom Antolovićem, golmanom Plavih.

Željezničar nije najbolje krenuo u sezonu nakon što je eliminisan od Maribora u drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu pvaka, a u prvoj premijerligaškoj utakmici remizirao je na Piroti s Travnikom (0:0).

 

"Početak sezone nije bio najbolji, krenuvši od utakmica s Mariborom. Ipak, uhvatili smo taj neki zalet poslije nule s Travnikom i sa četiri vezane pobjede smo najavili borbu za trofeje. Tokom polusezone bilo je dosta slabih partija kompletne ekipe, ali našu snagu pokazuje da smo i u takvim okolnostima pobjeđivati i na kraju došli do jesenje titule", kazao je Antolović za SportSport.ba, koji smatra da je sve sada u rukama tima s Grbavice.

 

"Daleko je kraj sezone, ali najvažnije da smo prvi i da je sve u našim rukama. Sarajevo je odmah iza nas, ima tu još ekipa koje se mogu priključiti vrhu, ali kao što rekoh, sve je do nas. Na dobrom smo putu i uz malo osvježenja u igračkom kadru ove zime mislim da ćemo na proljeće biti još bolji i da ćemo još popraviti svoju igru."

 

Kako je Marjan zadovoljan svojim nastupima na golu najstarijeg sarajevskog premijerligaša?

 

"Dobro pitanje. Bilo je utakmica u kojima nisam bio najbolji, prvenstveno mislim na utakmice s Mariborom, posebno na onu na Koševu, a i nisam zadovoljan kako sam branio protiv Širokog Brijega u posljednjoj utakmici. Bio bih razočaran da nismo pobijedili, ali saigrači su me 'izvukli' i najvažnije da smo pobijedili."

 

Sve štima

 

"Što se tiče mog boravka u Sarajevu, zadovoljan sam svojim suigračima, navijačima, svi su me dobro primili i o tome sam već govorio. Nemam stvarno nikakvih primjedbi i želim da se ovako nastavi."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

U toku dana objavit ćemo video prilog razgovora s Antolovićem, a moći ćete pogledati ili poslušati šta su nam rekli stoper Plavih Velibor Vasilić te menadžer Amar Osim.

Statistiku Antolovića u prvih 15 kola možete pogledati OVDJE.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.