Antonio Conte je zbog jedne stvari kod svog tima bio jako zadovoljan nakon meča protiv PSG-a
Conte je bio zadovoljan sa mentalitetom svoje ekipe

Trener Intera vidi određene pomake kod svoje ekipe

Antonio Conte je zbog jedne stvari kod svog tima bio jako zadovoljan nakon meča protiv PSG-a

S. Pašalić

Inter je danas u prijateljskoj utakmici slavio nakon penala protiv PSG-a.

Parižani su poveli golom Kehrera u 41. minuti, a Inter je tek u 94. minuti golom Longoa izjednačio na 1:1 i stigao do penala gdje su igrači ovog tima bili precizniji.

Trener Nerazzurra Antonio Conte smatra da njegov tim nije zaslužio da izgubi i vidi određene pomake u mentalitetu svoje ekipe.

"Svakako sam vrlo sretan i vjerujem da gledajući ukupnu utakmicu, apsolutno nismo zaslužili poraz", rekao je Conte za službeni TV kanal kluba.

"Osim rezultata, moram procijeniti nastup i biti iskren, i dalje vidim značajna poboljšanja u mentalitetu tih momaka, njihovu želju za igranjem nogometa, napad na protivnika u vlastitoj polovini i brzo vraćanje lopte u posjed nakon što smo je izgubili."

"Što se mene tiče, ovo je vrlo, vrlo pozitivan aspekt. Momci naporno rade i to mi daje entuzijazam da nastavim ovim putem."

"Također mi je bilo drago što su igrali do kraja, jer smo završili s golom, a zatim i pobjedom na penale. Nikada se ne smijemo zadovoljiti porazom, čak ni u prijateljskim susretima ili na penale. Stav koji moramo imati je da se borimo za pobjedu do kraja.", rekao je Conte.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi