Antonio Veloso: Zašto ne osvojiti EURO?!

Nekadašnji portugalski reprezentativac

Antonio Veloso: Zašto ne osvojiti EURO?!

Antonio Veloso, nekadašnji portugalski reprezentativac i otac Miguela Velosa, člana trenutnog portugalskog nacionalnog tima, nakon sinoćnje utakmice protiv naše selekcije ne sumnja da će Portugal na Evropskom prvenstvu ostvariti dobar rezultat.

Portugal je u revanš susretu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo deklasirao našu reprezentaciju sa 6:2. Nakon tog susreta otac Miguela Velosa, strijelca jednog gola, uvjeren je u dobar rezultat Portugala na EURU 2012.

"Siguran sam da će Portugal napraviti dobar rezultat na Evropskom prvenstvu, s obzirom kakve igrače ima i omladinske selekcije. Zašto nemati ambiciju osvojiti EURO?! Postoji dosta jakih reprezentacija, ali sve zavisi kako će ići tok prvenstva", rekao je Veloso.

Veloso smatra da Paulo Bento treba ostati na klupi portugalske reprezentacije, bez obzira ko pobijedi na izborima za predsjednika Nogometnog saveza Portugala 10. decembra.

"Čak iako bude promjena u Savezu, nema potrebe da se mijena selektor. Kada stvari idu dobro, nema potrebe za to", dodao je nekadašnji reprezentativac Portugala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti