Anzhi minimalcem do prve pobjede

Europa liga, grupa K, 3. kolo

Anzhi minimalcem do prve pobjede

Poraz i remi bio je učinak Anzhija u prva dva kola ovosezonskog izdanja Europa lige, ipak dagestanski tim koji više nije ni sjena od nekada moćnog Anzhija čiji je napad predvodio Samuel Eto'o, uspio je u okviru 3. kola stići do svoje prve pobjede u okviru grupe L.

Tim iz Makhachkale uspio je golom Burmistrov u 18. minuti susreta stići do svog prvog trijumfa i zadržati šanse za plasman u narednu fazu takmičenja.

Norveški predstavnik je u nastavku nešto otvorenijom i ofanzivnijom igrom pokušao stići do gola kojim bi izborili eventualni bod, ali poraz kojim su ostali na začelju tabele grupe L bio je neizbježan za njih. 

Europa liga, grupa K, 3. kolo:
Anzhi – Tromso 1:0 (Burmistrov 18)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti