Anzhi savladao CSKA u derbiju 18. kola

Rivali su sada poravnati na tabeli

Anzhi savladao CSKA u derbiju 18. kola

U derbiju 18. kola Premier lige Rusije, sastale su se prvoplasirana i drugoplasirana momčad. Anzhi je na svom terenu dočekao lidera CSKA Moskvu i slavio 2:0.

Jako tvrdu utakmicu odigrali su Anzhi i CSKA. U takvoj igri ekipe nisu stvorile previše pravih prilika. Prijetili su na jednoj strani Honda i Tošić, dok su za Anzhi svoje prilike propustili Eto'o i Traore. Na samom kraju prvog poluvremena Aleksandrs Cauna je zaradio drugi žuti karton i gosti iz Moskve su do kraja susreta igrali sa igračem manje. Odmah u narednom napadu mrežu Moskovljana je zatresao Eto'o, ali je gol poništen zbog ofsajd pozicije.

 

U drugo poluvrijeme Anzhi ulazi sa željom da dođe do gola i pobjede i tako vrati prvu poziciju. Već u 57. minuti nakon asistencije Boussoufe, mrežu gostiju je zatresao Lacina Traore. U 78. na semaforu je 2:0, Eto'o se poigrao sa odbranom Moskovljana i Boussoufi je ostao lakši dio posla. Mogao je Anzhi i do ubjedljivije pobjede, ali nisu iskoristili svoje prilike. Ostalo je, Anzhi - CSKA Moskva 2:0. 

 

Rivali su sada izjednačeni na tabeli sa po 40 bodova, a prvi pratilac je Zenit sa 37 osvojenih bodova.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.