Anzhi tone sve dublje, pobjede gostiju u gradskim derbijima

Rusija, 15. kolo

Anzhi tone sve dublje, pobjede gostiju u gradskim derbijima

Donedavni ruski gigant Anzhi iz Mahačkale najozbiljniji je kandidat za put u Drugu diviziju pošto nakon petnaest kola imaju svega šest bodova i još uvijek niti jedan trijumf. 

Posljednji u nizu poraza Anzhi je doživio večeras od Urala na domaćem terenu, a presudni momenat utakmice dogodio se u 94. minutu kada je za trijumf gostiju pogodio Acevedo.

U moskovskom derbiju Lokomotiv je kao gost savladao Spartaka rezultatom 3:1 uz pogotke dva puta N'Doye i Samedova, dok je čast domaćina spasio Movsisyan.

U gradskom derbiju Kuban je također kao gost porazio tim Krasnodara rezultatom 2:1. Bucur je sredinom drugog poluvremena goste doveo u vodstvo, dok je konačan rezultat postavljen u sudijskoj nadoknadi vremena. Prvo je za 0:2 precizan bio Popov u prvom minutu nadoknade, dok je Gohou smanjio dva minuta kasnije.

Rostov i Rubin iz Kazana podijelili su bodove, a golova nije bilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.