Anži bez Spahića razbijen u Krasnodaru, hat-trick Wandersona

Remi Volge i Amkara

Anži bez Spahića razbijen u Krasnodaru, hat-trick Wandersona

A. Haznadarević

U susretu 22. kola ruske Premijer lige, momčad drugoplasiranog Anžija je pretrpjela poraz na gostovanju kod Krasnodara rezultatom 4:0, dok je u drugom meču Volga remizirala sa Amkarom rezultatom 1:1.

Problemi za skupocijeni Anži su krenuli u 34. minutu, kada je Wanderson doveo domaće u vodstvo, a Joaozinho je povisio u 47. minutu na 2:0.

 

Danas inspirisani Wanderson pogađa i treći gol za Krasnodar u 59. minutu, a isti igrač stavlja pečat na visoku pobjedu domaćina minut pred kraj regularnog toka meča.

 

Treba posebno spomenuti to da naš reprezentativni kapiten Emir Spahić nije nastupio u ovom meču, a njegov tim je također bio oslabljen i neigranjem jednog od najplaćenijih igrača današnjice, napadača Samuela Eto'oa.

 

Okršaj Volge Novgorod i Amkara završen je podjelom bodova rezultatom 1:1. Oba gola su pala nakon jedanesteraca, prvo je Peev u 60. minutu doveo Amkar u vodstvo, da bi Sapogov devet minuta kasnije donio izjednačenje i bod domaćem sastavu.

 

Premijer liga, 22. kolo

Krasnodar - Anži 4:0

Volga - Amkar 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.