Anži savladao Dinamo, Misimoviću tri minuta

Žirkov i Eto'o presudili Dinamu

Anži savladao Dinamo, Misimoviću tri minuta

A. Haznadarević

Moskovski Dinamo je na svom terenu savladan od Anžija rezultatom 2:0, a bh. reprezentativac Zvjezdan Misimović ubačen je u igru svega tri minuta pred kraj regularnog toka utakmice.

Meč jedanaestog kola ruske Premijer lige je žestoko krenuo, a već nakon 11 minuta igre, gosti su imali igrača manje na terenu, zahvaljujući crvenom kartonu Joaoa Carlosa.

 

Osim borbene i dosta grube igre ništa pažnje vrijedno se nije dešavalo sve do pred kraj drugog dijela igre, a treba dodati i to da su također i domaći igrali sa igračem manje od 52. minute, kada je Gordon Schildenfeld zaradio isključenje.

 

Igrao se 76. minut, kada je Žirkov doveo goste u vodstvo. U 87. minutu priliku dobija i Zvjezdan Misimović, a samo što je ušao u igru u narednom napadu Kamerunac Samuel Eto'o pogađa i po drugi put za Anži i postavlja konačnih 2:0.

 

Ruska Premijer liga, 11. kolo:

Dinamo Moskva - Anži Mahačkala 0:2 (76. Žirkov, 88. Eto'o)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.