Aogo zamjena za povrijeđenog Seada Kolašinca

Stigao na posudbu

Aogo zamjena za povrijeđenog Seada Kolašinca

Defanzivac HSV Dennis Aogo do kraja sezone igrat će na posudbi u Schalkeu čija je defanzivna linija desetkovana povredom Sead Kolačinca i suspenzijom Christiana Fuchsa.

„Drago nam je što smo angažovali Dennisa“, objasnio je sportski direktor popularnih Rudara Horst Heldt čiji klub je uključio i opciju otkupa ugovora 26-godišnjeg fudbalera na kraju sezone.

Izostankom potencijalnog reprezentativca BiH Seada Kolašinca zbog povrede, te neigranjem Austrijanca Christiana Fuchsa zbog suspenzije, Aogo bi svoj debi mogao imati već ovoga vikenda kada se tim iz Gelzenkirhena sastaje sa Bayer Leverkusenom našeg Emira Spahića.

Inače, ekipa Schalkea sinoć je pobjedom od 3:2 na gostovanju kod PAOK-a u Solunu i ove sezone osigrala nastup u grupnoj fazi Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti