APOEL večeras protiv Reala

Liga prvaka

APOEL večeras protiv Reala

O. Lekić

Trener kiparskog APOEL-a Ivan Jovanović smatra da njegov tim ima mnogo toga za dobiti protiv madridskog Reala na večerašnjem revanš susretu četvrtine finala Lige prvaka, iako Madriđani imaju prednost od 3:0 iz prvog susreta.

Kiprani su ostvarili veliki uspjeh u ovoj sezoni najjačeg fudbalskog takmičenja u Evropi, ali ta priča će vjerovatno završiti večeras na Santiago Bernabeu u Madridu, prenose agencije.

U prvom susretu u Nikoziji, APOEL je 74 minute pružao otpor igračima Josea Mourinha, ali tada su Karim Benzema i Kaka donijeli svom timu vjerovatno nedostižnu prednost.

Ipak, Jovanović vjeruje da njegov tim u Madridu može steći neprocjenjivo iskustvo, te je u prijestolnicu Španije poveo cijelu ekipu, uključujući povrijeđene igrače Ivana Trickovskog i Marcela Oliveria.

"Ušli smo u najboljih osam ekipa Evrope i to je neprocjenjivo iskustvo za moje igrače, te za budućnost fudbala u ovom klubu. U svakom slučaju Real je jednom nogom u narednom krugu takmičenja", izjavio je Jovanović.

Real Madrid je neporažen u svim takmičenjima od januara, a Mourinho će na teren večeras izvesti najjaču postavu. 

"Malo ljudi misli da APOEL može doći u Madrid i pobijediti s 4:0, ali mi moramo poštovati naše navijače i protivnika. Neću napraviti mnogo izmjena jer igramo protiv snažnog tima", kazao je Mourinho.

Real će u slučaju pozitivnog ishoda protiv APOELA u polufinalu odmjerit snage s Bayernom iz Minhena. U drugom današnjem susretu Chelsea je domaćin Benfici, a bolji iz tog duela igrat će protiv branilaca naslova Barcelone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.