Apoelu malo bod na Stamford Bridgeu
Essien je bio strijelac jednog gola protiv Apoela

Atletico ipak treći

Apoelu malo bod na Stamford Bridgeu

M. Maksimović

U grupi D je smo putnike u osminu finala Lige prvaka znali i prije posljednjeg kola, a tek je borba za Ligu Evrope bila nešto zanimljivija. Na kraju su Apoel i Atletico Madrid sakupili po tri boda, ali je sastav iz Madrida izborio ostanak u Evropi zbog gola postignutog u gostima.

Na Stamford Bridgeu je Apoel bio blizu senzacije. Već u 6.minuti je jednu dobru akciju gostiju zaključio Poljak Zewlakow. Chelsea se probudio, pa je Essien u u 19.minuti postigao gol za 1:1, da bi sedam minuta kasnije Didier Drogba bio precizan za 2:1.

Mogao je Chelsea u nastavku osigurati i pobjedu, ali su njegovi igrači propustili nekoliko dobrih prilika, najbolju je imao Joe Cole koji je pogodio prečku dvadeset minuta prije kraja. Kazna za promašaje domaćih stiže tri minute prije kraja, kada bivši igrač Partizana Mirosavljević postavlja konačnih 2:2. Svakako je ovo jedan od najboljih rezultat kluba sa Kipra koji nažalost nije pretvoren u nešto konkretnije.
Agonija Atletica se nastavila i u susretu sa rasterečenim Portom. Gosti su bili više nego ubjedljivi, a svoje namjere su nagovjestili već u 2.minuti kada Alves nakon kornera zabija glavom. Već u 14.minuti je bilo 0:2 zahvaljujući Falcao, a priču je zaključio Hulk prekrasnim golom u 76.minuti. Atletico nikada nije lošije izgledao u Ligi prvaka, ali je srećom ostao u Evropi. Sastav sa Vincente Calderon stadiona je osvojio tri boda, ali je u međusobnom omjeru bio bolji od Apoela.Tačnije u Madridu je susret ove dvije ekipe završen bez golova dok je na Kipru bilo 1:1.


Chelsea - Apoel 2:2
Atletico - Porto 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.