Bio je igračina, sada je beskućnik: Krezub, neuredan i bosonog luta ulicama prijestolnice

Srceparajuće scene

Bio je igračina, sada je beskućnik: Krezub, neuredan i bosonog luta ulicama prijestolnice

A. Čaušević

Fudbal nije oduvijek bio finansijsko čudovište kao što je to slučaj danas kada igrači zarađuju monstruozne cifre. 

Postoje igrači koji su žive legende u svojim zemljama te su su imali sasvim respektabilnu karijeru, ali nisu uspjeli zaraditi dovoljno novca da penziju provode u rahtaluku.

To je slučaj sa Apolinarom Paniaguom, koji je svojevremeno bio među najboljim igračima Južne Amerike. Slavu je doživio igrajući za kolumbijski Milionarios, a bio je i standardni reprezentativac Paragvaja. 

No description available.

Panigua ima 75 godina, a nedavno je snimljen na ulicama Asunsiona kako živi kao beskućnih i luta ulicama poderane odjeće i raščupane kose.

Oglasi

Na snimku se može vidjeti kako ga jedna žena ispituje o njegovom stanju. Evidentno je da nije baš najbolje. Bosonog sjedi na ulici i odgovara uz dosta poteškoća.

Rođen u mjestu Yaguaron, sjeverostično od Asunciona Panigua je igrao još za niz inostranih klubova tako se okušao u Čileu i Meksiku.

Ove dramatične scene su uzdrmale mnoge Paragavajce koji su putem društvenih mreža pokrenuli kampanju za pomoć bivšem reprezentativcu svoje zemlje.

I Urugvajac doživio nešto slično

Nešto slično doživio je i Fabian O'Neill, nekadašnji igrač Juventusa koji ne živi kao beskućnik, već na rubu siromaštva što mu uopšte ne smeta.

Mlađi ljubitelji fudbala ga se ne sjećaju, ali je itekako poznat onim nešto startijim, posebno se to odnosi na ljubitelje Serije A gdje je igao za Juventus, Perugiju i Cagliari.

Oglasi

U Staroj dami nije ostavio dubok trag. Jedne prilike je rekao da je bio najlošiji u ekipi Bianconera to zato što je pored sebe imao fenomena poput Zinedinea Zidanea.

Tokom karijere O'Neill je zaradio 14 miliona eura. Sve je potrošio na žene, seks i alkohol. Danas je siromašan i kako kaže to mu uopšte ne smeta.

"Ne smeta mi što sam siromašan. Meni je dovoljno da imam nešto da se moja djeca osjećaju dobro i da imam nešto da pojedem."

"Situacija se sada nije promijenila. Moji problemi koji se nastavljaju s godinama su i dalje tu. Imao sam problema s alkoholom pa sam operisao mokraćni mjehur."

"Nisam trebao dirnuti bocu alkohola tri godine, a izdržao sam mjesec. Ako ništa situacija s klađenjem je bolje jer nemam novca da igram".

Ovaj 48-godišnjak koji je nakon okončanja karijere jedno vrijeme radio kao konobar je i prije dvije godine bio u teškoj životnoj situaciji zbog ozbiljnih problema s jetrom.

Top Komentari

K79
novinaru dragi pa tamo fudbaleri i danas dan sastavljaju kraj sa krajem pogotovo u ono vrijeme on je igro možda i džabe za kikiriki što se kaže , južna Amerika je to majstore a ne zapadna Europa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti