Apotekari savladali HSV i ostali u igri

Bundesliga, 26. kolo

Apotekari savladali HSV i ostali u igri

Edmir Škorić

U derbiju 28. kola njemačke Bundeslige Bayer je u Leverkusenu slavio sa 4:2 protiv HSV-a u jednoj jako dobroj utakmici.

Poveo je Bayer u 22. minuti kada je Kiessling izašao sam pred Rosta, te loptu poslao u njegov donji desni ugao sa ruba šesnaesterca. Bio je to petnaesti prvenstveni pogodak prvog strijelca Bundeslige.

Desetak minuta trebalo je HSV-u da dođe do poravnanja i to zahvaljujući pogrešci domaće odbrane. Hyypya je ispred Adlera loptu glavom poslao do protivničkog igrača Ze Roberta, a nekadašnji igrač Apotekara nije propustio takav poklon.

Ostalo je 1:1 do kraja prvog dijela. U nastavku već u 50. minuti Petrić šutira po sredini gola, Adler uz mali nesporazum uspijeva uhvatiti loptu. Tri minute kasnije na drugoj strani Friedrich glavom pogađa u jednom udarcu i prečku i stativu Rosta.

Novo vodstvo Apotekari su stekli u 55. minuti. Schwaab je poslao jednu okomitu loptu u šesnaesterac HSV-a, a Poljak Derdiyok se najbolje snašao i glavom sa desetak metara matirao Rosta. Domaći navijači su mogli odahnuti sedam minuta kasnije, kada je Kiessling pogodio na ubačaj Renato Augusta.

Uporni gosti uspijevaju smanjiti prednost domaćih u 83. minuti. Trochowski je izveo slobodni udarac s desne strane, Rozehnal pomalo zaboravljen utrčao iza leđa domaće odbrane i uklizivajući loptu poslao iza leđa Rene Adlera. Ipak, već u narednom napadu domaći rješavaju pitanje pobjednika. Barnetta je povukao loptu, dodao do Derdiyoka, koji je prosljeđuje do Castra, a ovaj sa ruba šesnaesterca topovskim udarcem matira Rosta za konačnih 4:2.

Bayer je i dalje treći sa 53 osvojena boda, bod manje od Schalkea, te tri od vodećeg Bayerna. HSV ostaje na petom mjestu, ali sa sve manjim šansama da naredne sezone nastupi u jednom od europskih takmičenja.

Bundesliga, 26. kolo:
Bayer - HSV 4:2 (Kiessling 22, 62, Derdiyok 55, Castro 84/ Ze Roberto 33, Rozehnal 83)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.