Apotekari teško do boda

Bundesliga, 10. kolo

Apotekari teško do boda

Edmir Škorić

Deseto kolo Bundeslige najavili su igrači Bayera i dortmundske Borussije koji su remizirali večeras u Leverkusenu rezultatom 1:1.

Iako je Bayer bio favorit, na kraju su teško došli do jednog boda. Gosti iz Dortmunda kao ekipa iz sredine terena susret su odigrali bez puno pritiska, a takva situacija njima je više odgovarala.

Sedma minuta se igrala kada su igrači u žutim dresovima došli do vodstva. Akcija po lijevoj strani, lopta dolazi do napadača Nelsona Valdeza koji centrira u srce šesnaesterca ravno na glavu Lucasa Barriosa. Barrios je nadskočio iskusnog Hyypiu i zatresao mrežu Adlera.

Apotekari su se mučili sve do 65. minute a onda je kapiten domaćih Manuel Friedrich nadskočio srpskog reprezentativca Nevena Subotića i glavom matirao do tada odličnog Weidenfellera. Rezultat se do kraja nije mijenjao, i domaći su ostali vodeći nakon deset kola sa bodom ispred HSV-a i Schalkea koji će međusobno odmjeriti snage u nedjelju.

Bayer Leverkusen - B. Dortmund (0:1) 1:1
(Friedrich 65'/ Barrios 8')

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.