Apsurdi bh. fudbala: Predstavnik NS ZHK u IO FSBiH glasao za, a kanton je protiv smanjenja lige

Dragan Soldo

Apsurdi bh. fudbala: Predstavnik NS ZHK u IO FSBiH glasao za, a kanton je protiv smanjenja lige

Eldar Ganibegović

Izvršni odbor N/FSBiH predložio je skraćivanje WWin lige BiH s 12 na 10 klubova. Nogometni savez Zapadnohercegovačkog kantona sada je protiv toga, iako je njihov predstavnik u IO N/FSBiH, Dragan Soldo, glasao za tu odluku. Rubrika "apsurdi bh. fudbala" dobija novi nastavak.

Osmog aprila je održana sjednica Izvršnog odbora N/FSBiH na kojoj je, između ostalih, usvojena odluka da se od sezone 2025/26. skrati WWin liga Bosne i Hercegovino s 12 na 10 timova. To znači da će naredne sezone iz lige ispasti četiri ekipe.

"Usvojen je prijedlog odluke o smanjenju broja klubova WWIN lige BiH sa 12 na 10 klubova sa početkom od takmičarske sezone 2025/2026, kao i prijedlog odluke o formiranju stalnog takmičenja pod nazivom Superkup NS/FS BiH sa početkom od takmičarske sezone 2024/25. U okviru Superkupa NS/FS BiH će se igrati jedna utakmica, i to između pobjednika WWIN lige BiH i osvajača Kup-a BiH iz prethodne takmičarske sezone", između ostalog stoji u tada objavljenom saopštenju.

Zvanična potvrda toga uslijediti će onda kada se to izglasa na sjednici Skupštine N/FSBiH koja je zakazana za 25. maj.

Danas je stigao dopis Nogometnog saveza Zapadnohercegovačkog kantona. Oni su trenutno protiv smanjenja lige.

"Izvršni odbor ŽZH ZH je uz potporu svih klubova članova Saveza donio zaključak kojim se protivi navedenom prijedlogu.

Oglasi

ŽNS ZH nije ultimativno protiv smanjenja WWin lige BiH na 10 klubova, ali smatra da navedeni prijedlog nije cjelovit obzirom da predložena reforma ne obuhvata reformiranje nižih rangova takmičenja što smatramo neophodnim za provedbu ovakve odluke, te navedeni prijedlog nije prošao širu raspravu među nogometnom javnošću, stručnim tijelima i svim sastavnicima Nogometnog saveza što smatranmo da je bilo potrebno obzirom na značaj predmetne odluke", stoji, između ostalog, u njihovom saopštenju.

Opis nije dostupan.

Apsurdno. Naime, Dragan Soldo, predstavnik ŽNS ZH u IO N/FSBiH, na sjednici u aprilu glasao je za skraćivanje lige, a sada je kanton čiji je on predstavnik protiv toga.

Nezvanično saznajemo kako je na sjednici Takmičarske komisije Vladimir Glavaš također bio za skraćivanje lige, a sada je protiv i potpisnik je saopštenja NS ZHK gdje je predsjednik Izvršnog odbora. 

Ostaje da sačekamo 25. maj, sjednicu Skupštine N/FSBiH i da vidimo šta će biti od svega.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mnogi su pozdravili odluku o skraćivanju lige, no morat ćemo sačekati još na zvaničnu potvrdu svega.

U svakom slučaju, posljednju i presudnu riječ imaju delegati Skupštine FSBiH. 

Top Komentari

pjanke.sa
Jos jedan vicin i beusov pushkuhrac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi