Aragones: Simeone će pronaći način da savlada Real

Večeras finale Kupa kralja

Aragones: Simeone će pronaći način da savlada Real

A. Haznadarević

Večeras će biti odigrano veliko finale španskog Kupa kralja u kojem će snage odmjeriti dva madridska kluba Real i Atletico.

Legendarni trener Atletico Madrida, i čovjek koji je u svojim poznim trenerskim godinama poveo reprezentaciju Španije do najvećih priznanja, Luis Aranones, smatra da Diego Simeone zna kako pobijediti Mourinhov tim:

"Simeone zna kako pobijediti Real Madrid. On je dao Atleticu nešto posebno i jako ga motiviše. Već je bio takav kao igrač. Ne možete imati nikoga boljeg kada treba doći do rezultata", rekao je Aragones za Marcu.

"Atletico ima jako težak zadatak jer je Real veliki tim. Atletico ga nije pobijedio tako dugo vremena i to čini stvari psihički komplikovanijim. Biće teško pobijediti ih, ali pronaći će Simeone način", dodao je on.

"Velike su razlike između ova dva tima, kada su u pitanju finansijski resursi. To je uvijek bio slučaj, ali Atletico je opet osvajao trofeje u prošlosti. U fudbalu nije sve u novcu", zaključio je Aragones.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.