Arapović i Hukić složni: Remi je najrealniji ishod utakmice

Izjave trenera nakon utakmice u Zenici

Arapović i Hukić složni: Remi je najrealniji ishod utakmice

D. Kurbegović

Čelik i Vitez odigrali su bez golova na Bilinom polju na otvaranju prvenstva, Zeničani su ponovo razočarali svoje navijače, dok su gosti zadovoljni igrom i rezultatom na kraju utakmice. 

Šef stručnog štaba Viteza Husnija Arapović bio je vidno raspoložen nakon utakmice.

"Prvo bih se zahvalio korektnoj publici i mojim današnjim protivnicima, bila je dobra utakmica sa nekoliko izglednih šansi sa obje strane. Mi smo mogli možda i pobijediti, ali i Čelik je imao svoje šanse i pritiskao nas je u većem dijelu utakmice. Na kraju mislim da je krajnji rezultat sasvim realan i mi zadovoljno odlazimo s Bilinog polja", kazao je Arapović.

Nizah Hukić strateg domaće ekipe nije bio previše zadovoljan igrom svojih igrača danas.

"Upozoravao sam da je svaki početak prvenstva težak, mi nismo još uigrani, na brzinu smo se skupili i danas su prvi puta nastupili. Ja bi čestitao Vitezu na osvojenom bodu i zalaganju, mislim da danas Čelik nije imao ni volje ni zalaganja da ostvari nešto više. Kad se sve uzme u obzir možda smo mogli i dobiti, ali i izgubiti utakmicu, danas nas je spasio Hinović u tri navrata i kad se sve uzme u obzir, rezultat na kraju je realan", kazao je Hukić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti