Arapović: Imamo velike probleme s realizacijom

Zeničani bolji od Travnika

Arapović: Imamo velike probleme s realizacijom

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika su pogotkom Marina Popovića  danas na Bilinom polju u komšijskom derbiju pobijedili ekipu Travnika.

Nakon veoma lošeg prvog poluvremena u kojem su domaćini bili nešto bolji u drugom dijelu utakmice blještalo ja na sve strane, domaćini su propustili tri odlične prilike, dok su gosti u dva navrata opasno prijetili, ali iz izglednih prilika nisu ugrozili Adilovića.

Nakon utakmice svoje viđenje današnjeg susreta dali su i treneri ekipa.

"Čestitam Čeliku na pobjedi, gol smo primili nakon individualne greške našeg isusnog igrača. U drugom poluvremenu smo imali igru, nekoliko prilika nismo iskoristili i to je za nas već postao veliki problem. Realizacija izglednih prilika za postizanje gola. Mi svaku utakmicu moramo dobiti, a to je pritisak, imamo četiri utakmice kući, a mi smo potpuno drugačija ekipa kada igramo kod kuće. Vjerujem u ove igrače i opstanak u ligi", kazao je trener Travnika Husnija Arapović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Domaći trener bio je zadovoljan rezultatom, ne toliko i igrom.

"Znali smo da nas čeka teška utakmica, bio je to pravi komšijski derbi u kojem smo mi minimalnim rezultatom pobijedili. Moglo je biti više golova, posebno u drugom poluvrmenu u kojem se igralo otvoreno. Prvi dio igre smo bili bolji, u drugom se Travnik otvorio, a mi smo promašili nekoliko sjajnih prilika. Na kraju kad se sve zbroji mislim da smo danas zasluženo pobijedili", kazao je Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.