)
Arbeloa više ne želi igrati za Španiju

Arbeloa više ne želi igrati za Španiju

Edmir Škorić

Bivši španski reprezentativac i defanzivac Real Madrida Alvaro Arbeloa objavio je kraj reprezentativne karijere.

Tridesetjednogodišnji Arbeloa je odluku donio samo nekoliko sati nakon što je saznao da ga nema niti na širem spisku španskog selektora Vicentea del Bosquea za SP u Brazilu.

Arbeloa, odbrambeni igrač Reala, posljednji put je za Furiju nastupao prošle godine protiv Južnoafričke Republike, a Del Bosque ga nije zvao jer nije u prvim planovima kod trenera Reala Carla Ancelottija.

"Zatvorio sam lijepo poglavlje svoje karijere. Svojim kolegama želim sreću na SP-u. Vratite se kući s još jednim naslovom ", poručio je Arbeloa putem Twittera.

Za špansku reprezentaciju je odigrao 56 utakmica, a slavio je dva evropska i jedan svjetski naslov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti