Arda Guler ismijava igrače Reala: Kroos se hvata za glavu, ostali ne znaju gdje se nalaze

Scena sa treninga

Arda Guler ismijava igrače Reala: Kroos se hvata za glavu, ostali ne znaju gdje se nalaze

Admin Čaušević

Arda Guler već počinje da uzima u svoje ruke ključeve Real Madrida. Teško se prije nekoliko sedmica da bi igrač od 18 godina, rođen 2005., mogao postati jedan od ključnih igrača Reala za novu sezonu, a upravo se to i dešava.

Guler je prošle sedmice iz Fenerbahcea stigao pod palicu Carla Ancelottija u transferu vrijednom 20 miliona plus 10 milionabonusa i 20 % od buduće prodaje.

Turčin za sada sve ostavlja bez komentara i na startu avanture u dresu Los Blancosa na terenu izgleda fenomenalno, bez obzira što se radi samo o treninzima.

Real Madrid je do sada objavio nekoliko snimaka Gulera u akciji, međutim krakti video zapis uvježbavanja klasične pressing akcije u utakmici "dva na dva" se najbolje može vidjeti kakav je Guler igra.

Zadatak je da igrači uz najviše dva dodavanja zatresu mrežu na male golove, a Turčin koji je nosio naračasti marker to i uspijeva.

Oglasi

Ono što je izludilo njegove rivale je terenu je dribling kojim uspijeva nadmudriti Fedea Valverdea. Toni Kroos, koji je sa strane čekao svoj red, se u nevjerici zbog driblinga uhvatio za glavu.

Uspio se bivši fudbaler Fenerbahcea fenomenalno snaći na kratkom prostoru te se već sada vidi da će izrasti u velikog igrača ukoliko ne dođe do nepredviđenih okolnosti.

Mladi 18-godišnjak je pokazao da u nogama ima zaista pravu čaroliju i da će možda mnogo ranije od očekivanog uspjeti da izbori mjesto u startnoj postavi.

Mesut Ozil ga je proglasio najvećim svjetskim talentom, a Luka Modrić mu je poručio da će naslijediti njegovu "desetku" u Realu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bit će interesantno za vidjeti na kojoj poziciji će Ancelotti koristiti Gulera je bi prema nekim kombinacijama iz startne postave mogao ispasti Valverde, čovjek kojeg je nadmudrio na treningu.

Ne isključuje se opcija da legionari poput Kroosa i Modrića završe na klupi te da uopšte ne budu najuže opcije za početnih 11.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Tursko preseravanje se ukaza na ss.
2 4
TurgutBayraktar
Steat velika prodadose naj talenta u cijelom dunjaluku za samo 20 miliona to je uzas mogli su lako 100 uzeti za njega
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi