Arda Turan u Atleticu

Turski as napustio Galatasaray

Arda Turan u Atleticu

Arda Turan (24), sjajni turski reprezentativac, novi je član Atletica.

Klub iz Madrida je Ardinom sad već bivšem klubu Galatasarayu platio obještećenje od 12 miliona eura,a ugovor vrijedi do 2016. Arda je vezista rođen u Istanbulu 30.01.1987. i visok je 176 cm.

U Prvoj ligi je debitovao kao član Manise u februaru 2006, a već avgusta iste godine je kod Fatima Terima debitovao u A timu za koji je do sad odigrao 44 utakmice uz 11 golova. Arda je karijeru počeo u Galatasarayu koji ga je pozajmio Manisi iz koje se vratio nakon šestomjesečne pozajmice tako da je prvotimac Galate bio tačno šest sezona.

Turčin je naskuplja akvizicija Atletica ovog ljeta s obzirom da je Silvio iz Brage plaćen 8 miliona eura, a Gabi iz Saragosse 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.