Arežina: Moje i ambicije kluba su najveće, trudit ću se da opravdam povjerenje navijača

Vezni fudbaler Tuzla Cityja za SportSport.ba

Arežina: Moje i ambicije kluba su najveće, trudit ću se da opravdam povjerenje navijača

Jedan od najzvučnijih transfera tokom zimskog prelaznog roka u Premijer ligi bio je dolazak Filipa Arežine u Tuzla City.

Nekadašnji veznjak Zrinjskog, Mladosti i Željezničara odlučio se u januaru vratiti u bh. fudbal i potpisati za ekipu koja se nalazi u samom vrhu tabele.

S klubom je prošao do sada gotovo cijeli pripremni proces i ostalo je još samo nekoliko dana spremanja u Hercegovini prije početka drugog dijela sezone.

Obzirom da je odlučio posljednji pripremni meč u Antaliji protiv ukrajinskog prvoligaša Karpatyja, Arežinu smo kontaktirali i razgovarali o utiscima u novoj sredini, očekivanjima u drugom dijelu sezone itd.

Došli ste u Tuzla City prije nešto više od mjesec dana. Bilo je sigurno interesa i drugih ekipa, zašto ste se odlučili baš za ovaj klub?

"Bilo je svakako interesa i drugih klubova ali za Tuzla City sam se prvenstveno odlučio radi borbe za vrh tabele, a bili su i najkonkretniji".

Obzirom da se ekipa nalazi u samom vrhu Premijer lige, pretpostavljamo da su ambicije visoke i da će biti veliki izazov boriti se za evropska takmičenja do kraja sezone?

"Ambicije kluba i moje ambicije su svakako najveće i dat ćemo svi skupa sve od sebe da ih ostvarimo. Sigurno da će sve to biti veliki izazov obzirom da ima mnogo kvalitetnih ekipa".

Pripreme se polako privode kraju. Kako ste ih Vi vidjeli do sada?

"Pripreme za sada teku odlično. Naporno smo radili, a prije svega dsam zadovoljan jer smo svi zdravi i spremni za igru što je najbitnije."

Obzirom da ste u posljednjem meču pokazali da ćete biti veliko pojačanje, navijači sigurno imaju velika očekivanja od Vas. Sigurno imate veliki motiv da ih obradujete?

"Trudit ću se da opravdam ta očekivanja svaku utakmicu zajedno sa svojim saigračima. Naravno da imam veliki motiv i dat ću sve od sebe da obradujem navijače."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj, koji su realni dometi Tuzla Cityja u drugom dijelu sezone?

"U nogometu se nikada ne zna šta se može desiti, ali ako nam se poklope kockice siguran sam da možemo biti mežu tri najbolja", kaže na kraju razgovora za SportSport.ba Filip Arežina.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1580772954
Kojih navijača? Zar imate navijače?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi