Argentina bolja od Brazila
Čovjek odluke - Iturbe

Copa America U20

Argentina bolja od Brazila

M. Maksimović

Treće kolo finalne faze Copa Americe za igrače do 20 godina je ponudilo veliki derbi, duel Brazila i Argentine.Argentina je ostvarila pobjedu 2:1.

Iako se radi o mladim reprezentacijama i za većinu ne pretjerano zanimljivom turniru, utakmice pogotovo finalne faze nude odličan fudbal i dosta uzbuđenja.Upravo takva je bila utakmica Brazila i Argentine na kojoj se moglo vidjeti dosta lijepih poteza, a prednjačio je Neymar.

Argentina nije briljirala u prve dvije utakmice, izgubila je od Ekvadora pa su mnogi očekivali da će Brazil nastaviti uspješan niz. Međutim, već u 6.minuti je dosuđen jedanesterac za Argentinu, Brazil je ostao sa desetoricom, isključen je Juan.Rogelio Funes Mori je bio siguran izvođač i Argentina je povela 1:0.

Brazil je iako sa igračem manje držao, ritam, stvarao prilike, ali je Argentina imala raspoloženog Andradu. Međutim ni Andrade nije na kraju mogao spriječiti izjednačenje, nakon dobre akcije Williama u 54.minuti.

Kako je vrijeme odmicalo, igrači su gubili snagu po natopljenom terenu i jakoj kiši, a na kraju je presudio Brazilu Iturbe u 68.minuti.Najbolju priliku za 2:2 je imao Casemiro, ali se lopta od prečke i glave Andrade odbila u korner.

Tri boda sa kojima je osigurao nastup na SP, Urugvaj je obezbjedio protiv Čilea. Adrian Luna se po treći put na ovom turniru upisao u strijelce, minut je bio 37. Ako Urugvaj u narednom kolu pobjedi Argentinu, osigurat će nastup u Londonu.


Copa America U20
Finalna faza, treće kolo:
Argentina - Brazil 2:1
Kolumbija - Ekvador 0:0
Urugvaj - Čile 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.